About Me

26 December 2014

Coffee 3 in 1 + Chocolate Powder = Mocha @ DIY MOCHA Powder

Assalamualaikum! Aku suka coffee when it comes to study. Dan aku suka coklat jugak! So aku gabungkan dua2 ni. Rasa dia lebih 'Uphmmm!!' weh. Rasa MOCHA!! :-*
Ini resepi aku yg cipta sendiri ok :p

RESEPI MOCHA DRINK
Bahan-bahan yang diperlukan:
1 sachet @ paket kecik 3 in 1 instant coffee [any instant coffee brands will do]
3 tablespoon/sudu Chocholate powder [aku guna dutch lady tepung susu coklat, ala yg kat iklan tv tu la :p ]

Cara-cara membuat:
Combine coffee dan chocolate powder, tuangkan air panas, well stir, and ready utk minum!
[nak sejuk boleh, nak panas pun boleh]

 Serving:
1 person only

Aku guna IndoCafe, sbb yg ni je ada al-maklumlah aku kan dah dipenghujung sem, semua benda nak habis :-( Itu pun nasib baik Ex-Roommate aku yg dulu kasi aku 1 paket besar yg ada 30 sachets dalam tu! Ex-Roommate aku tahu aku suka coffee. Baik nya Izzah <3
[INFO] Kalau korang rs manis sgt, so tambah sikit air panas ye =)


And................Voilà!! :-*

COFFEE POWDER + CHOCOLATE POWDER = MOCHA POWDER
Sedap weh! Rs truly Mocha!! Sesuai utk aku yg nak exam ni :p
Cubalah! Goodluck! ;-)

No comments:

Post a Comment