About Me

26 December 2014

DIY : Jar oh Jar (PART 2)

Assalamualaikum, selamat pagi! Aku sgt excited dan teruja sbb dua jar aku tu dah tak pakai baju! :p



Yg ni aku letak brush makeup aku, simple kan? Xda lg bersepah2 aku letak dlm laci =.= 

Yg bwh ni, aku try letak getah tempe je =.= sbb xsbr nk decorate bila balik jb nnt :'(

So, ikutlah steps yg aku bg semalam ya. Mungkin ada benda yg kau nak tanya kan. So aku try listkn the questions that you guys might wanna ask me. So, here's the Questions and Answers session (Q&A)


: Knp mesti rendam sampai semalaman?
: Supaya proses tanggalkan sticker tu berjalan dgn sendiri, kita tak yah penat2 nak sental, garu2 kat sticker tu dan paksa dia tanggal. sbb nnt tak lawa tau! Nnt bila dia kering dia akan mcm bercapuk sbb ada glue dia yg tak tanggal lg. Klu kau sental beriya-iya no guna dawai basuh kuali/periuk tu, nnt structure jar tu mungkin akan calar dan still, korang punya jar akan bercapuk sbb glue2 dia yg degil tu susah nak tanggalkan. So, jgn degil k! Ikut je apa aku ajar smlm! :p hehehe



Q : Tak ada benda lain ke kita boleh buat dgn jar ni selain dr perhiasan yg smlm tu?
A : Weh, byk gila kau boleh buat dgn jar ni weh. Boleh guna utk masakkan, minuman, hadiah, tempat letak barang2 jahit, alat tulis dan mcm2 lg lah. Please la fikir jauh sikit ye =) think beyond than you usually do. and i know, we are all gifted. Allah gives us brain and wisdom to think! hehe tak pecahnya otak tu klu berfikir jauh sikit. hahaha :D Goodluck! Tp aku sertakan lagi ye gambar2 utk korang. [INFO PENTING] Dan, aku nk bgtau ni, kat luar negara diaorg panggil Mason Jar sbb tu ada la jenama yg kt luar negera. Jgn lak bila kau google, pastu terbaca dirog guna Mason Jar kau dah terus pening. So, aku dh bgtau ni kan? hehe =)

............Utk jadikan sbg bekas minuman..........

..........Utk letak brg2 makeup korang.........

...........Tempat simpan brg2 menjahit.......... 

...........Utk masakkan (Caramel Sauce/Jem,etc..)............

..............Jadikan sbg hadiah kpd seseorg :-* ..............

 ..........Utk letak smoothies! Nyumnyum!..........

Q : Boleh tak kalau balang tu kecik?
A : Of course boleh beb. Kau boleh letak cincin, gelang, rantai, anting2 korang tu :) Simple! Atau letak perfume yg kecik2 tu mcm perfume Onedrop tu kan. Ni utk jar kecik tau, klu kau guna jar besar mcm gambar yg kat atas tu, berjam jugak ar aku rs  kau nk amik perfume kau yg kecik tu ha =.= hehe

SO?? Aku rs korang dh boleh teruskn dgn step Get Creative! tu.. Goodluck bebehh :-*
See ya! Byebye! :-*

No comments:

Post a Comment